Upplev fantastiska och kulturella Prag

En av de mest kulturella städerna du hittar i Europa är Prag, huvudstaden i Tjeckien. I Prag finns det en hel mängd fantastiska kyrkor och slott du kan besöka. Bland annat finns där Pragborgen, Vysehrad och St Nicholas´ kyrka. Du kan också gå över Karlsbron, som funnits i Prag ända sedan 1300-talet.

Statyer av olika helgon och religiösa personer pryder kanten av bron. En av det mest sedda sevärdheterna i staden är det astronomiska uret. Varje halv timme slår klockan och samtidigt bjuder den på en fin uppvisning, där bland annat 12 apostlar rör sig långsamt framåt. Bland nyare arkitektur kan det dansande huset vara värt att gå förbi.

Njut av god mat och dryck på resan

När du besöker Prag bör du även smaka på deras goda öl. Besök olika bryggerier, gå på ölprovning och gå på ölmuseum. Maten i Prag är till största delen gjort på kött. Ofta äter de en soppa som förrätt och sedan en varm kötträtt. En vanlig rätt är stek av fläskkött med brödknödel och en sås, som tillbehör serveras det surkål. En annan typisk maträtt är fläsknok som blir serverad med pepparrot och möjligtvis surkål.

Ta hjälp via nätet när du beställer din resa. Där hittar du allt från flyg till hotell och olika sevärdheter du vill uppleva.